Mikael Dyrestam


[vc_row][vc_column][vc_column_text]

“The will to win must be stronger than the fear of losing”

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1288″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]NAMN:
Mikael Dyrestam

YRKE:
Fotbollspelare, Sarpsborg 08 & Guineas landslag.

FAVORITCITAT:
“The will to win must be stronger than the fear of losing”

VAD ÄR DU SVAG FÖR:
Choklad, italiensk mat & basket

FÖREBILDER:
Lebron James, David Goggins & Zlatan

HONORABLE MENTION:
Min far

2020 ÅRS-PLANERING:
Min plan är att vara väl förberedd för nästa steg i min karriär, vart den leder är svårt att veta på förhand,
fotboll är en sport där allt kan hända.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”64px”][vc_column_text]VEM ÄR MIKAEL DYRESTAM:
Jag skulle se mig som en lugn och sansad person som är dedikerad till mitt yrke. Jag är uppvuxen i Borås innan flyttlasset gick till Göteborg och mer specifikt Backa. Jag har alltid älskat fotboll och under min uppväxt var det äta, sova, fotboll, repeat som gällde. Vid 16 års ålder fick jag A-lags kontrakt i IFK Göteborg som jag spelat i sedan 8 års åldern. Därefter har fotbollen tagit mig till Norge, Holland och Grekland. Fotbollen har varit en stor del av mitt liv, men med åren så lär man sig mer om betydelsen av familj, min främsta prioritering i livet idag är min familj.

 

HUR KÄNNS DET ATT LEVA DRÖMMEN:
Jag kan inte låta bli av att tänka på när vår tränare i IFK Göteborgs P-91 lag sa att A-laget har som mål att flytta upp 1-2 spelare per åldersgrupp och att man då tänkte att flera andra spelare var längre fram i sin utveckling än vad man själv var och hur det verkligen inte spelar någon roll hur bra man är vid 13-14 års åldern, utan istället vem som brinner för fotbollen. Med facit i hand så känns det lite som att alla de timmarna man lagt ner har avlönat sig och jag är verkligen tacksam över att jag samtidigt fått uppleva andra kulturer & platser som man normalt sätt kanske inte hade besökt. Som ung drömde jag att bli fotbollsproffs och representera mitt landslag, kanske inte tänkte på vilket av föräldrarnas länder som man skulle representera som ung, men jag är oerhört tacksam över att leva på drömmen samt att jag haft möjligheten till att representera både Sverige och Guineas landslag.

 

VAD ÄR FÖRDELARNA OCH NACKDELARNA MED ATT VARA ETT FOTBOLLSPROFFS:
Fördelarna är som jag nämnde i frågan ovan att man får uppleva många kulturer och platser, sedan även att man får många vänner för livet under sin fotbollskarriär. Nackdelen är att man kanske måste vara ifrån sin familj vid vissa tidpunkter och inte kunna träffa sina vänner under längre perioder. Men jag har under min karriär ofta tagit möjligheten att besöka vännerna i Göteborg, sedan har jag haft turen att ha goda vänner som har tagit sig till olika platser där jag har spelat.

 

VAD ÄR DITT LÅNGSIKTIGA MÅL MED FOTBOLLSKARRIÄREN:
Långsiktiga målet inom fotbollen är att nå afrikanska mästerskapet 2021, sen får man se vart fotbollen leder mig.

 

HAR DU NÅGRA TIPS TILL UNGDOMAR SOM DRÖMMER OM ATT BLI FOTBOLLSPELARE:
Om du verkligen älskar fotboll borde du lägga ner tiden och inte bli distraherad av allt annat som man tycker kan vara roligare än att fokusera på fotbollen i yngre dagar, du kan lyckas om du verkligen lägger ner tid, passion och vilja!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]