Ksanet Habte


[vc_row][vc_column][vc_column_text]

“Love is a state of being,
det är mitt mantra”

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1277″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]NAMN
Ksanet Habte

YRKE:
Jag är grundare för nätverket FIORI.
FIORI är ett nätverk som lyfter psykisk hälsa och ohälsa ur ett minoritetsperspektiv genom bla sociala medier, workshops, föreläsningar och opinionsbildning. Utöver det så arbetar jag även på en statlig myndighet. 

FAVORITCITAT:
Personlig utveckling och erfarenheter är nycklarna till framgång. 

VAD ÄR DU SVAG FÖR:
Jag gillar att resa och uppleva nya kulturer, skriva och investera min tid med nära och kära. Jag ser mig aldrig som fullärd och har därför ett stort intresse av att lära mig nya perspektiv och tankar.

FÖREBILDER:
Mina föräldrar är mina främsta förebilder, sen ser jag också upp till var och en som har delat sin personliga resa och sina erfarenheter mot mentalt välbefinnande genom FIORI. 

HONORABLE MENTION:
Jag skulle nog svara samma personer här som i svaret ovan.

2020 ÅRS-PLANERING:
Pga corona är det mycket som måste struktureras om därför har jag just nu stort fokus på sociala medier (Instagram) och jag skriver även olika texter för att väcka tankar och opinion. 
[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]VEM ÄR KSANET HABTE
Jag är född och uppvuxen i Göteborg men bor nu förtiden i Stockholm. Jag skulle säga att jag är en tjej som aldrig ger upp, jag ser inte motgångar som ett permanent slut utan jag tror starkt på att man kan komma ut på andra sidan starkare, ödmjukare och klokare. Jag tror inte på genvägar utan enda vägen ut är in.  Jag är också en person som starkt förespråkar intuition och kärlek. Jag försöker alltid tänka på vad min intuition är i varje steg jag tar i livet och vill leva i kärlek. 
Love is a state of being, det är mitt mantra.  

 

SKULLE DU KUNNA BERÄTTA OM DITT FÖRETAG FIORI:
FIORI är ett nätverk som lyfter psykisk ohälsa och hälsa ur ett minoritetsperspektiv, specifikt ett afrosvenskt perspektiv. 
Alla människor ska kunna känna sig hörda, sedda och förstådda oavsett etnicitet och där brister vi tyvärr väldigt mycket i Sverige. Psykisk ohälsa är ett ämne som debatteras flitigt men på villkor. Perspektiv som rasism, mellanförskap, migration och utanförskap pratas det sällan om trots att det är många i landet som drabbas och påverkas av detta. Jag vill med mitt nätverk ge en röst till de som aldrig får prata och skapa en plats där vi styr narrativet. Det är på våra villkor, ingen annans. 

 

VAD ÄR DET KORTSIKTIGA & LÅNGSIKTIGA MÅLET MED FIORI:
Jag har många mål med mitt nätverk, men framförallt utgår jag ifrån två stycken. Det första är att bryta det stigmat som finns inom oss som grupp och det andra är att uppmärksamma majoritetssamhället om att vi finns.

 

HAR DU NÅGRA AVSLUTANDE ORD:
Följ gärna ”fioriswe” på Instagram och kontakta mig om ni har frågor eller funderingar. 
Jag är alltid öppen för diskussion och samtalsutbyte.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]