Karan


[vc_row][vc_column][vc_column_text]

“När jag var ung byggde min mor ett tempel i mitt rum, då hon tidigt såg att jag hade en speciell relation till Gud”

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1183″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]NAMN:
Karan Sharma

YRKE:
Founder & Creative Director, QIJON

FAVORITCITAT:
Jag kunde valt att skriva, men jag föredrar att rita – Karan Sharma

VAD ÄR DU SVAG FÖR:
Italien
historien, kulturen, kusten, det rödfärgade laget i Milano, det finns många faktorer till varför jag är svag för Italien.

FÖREBILDER:
Gud.

Sham Sharma, min morfar, en man som på egen kraft tagit sig till Norden på tidiga 60-talet för att idag leva ett lugnt och harmoniskt liv och vara herren som alla hans barn och barnbarn ser som en fadersfigur.

Kanye West, jag älskar hans idéer och kreativitet- Om ordet geni ska visas i bildform, är det en bild på Kanye.

Paolo Maldini, den eviga fadern, han har lärt mig mycket om livet, kärlek och lojalitet.

HONORABLE MENTION:
Jag vill lyfta fram en modedesigner från New York. Minn Hur. Creative Director, HVRMINN
En väldigt färgstark och inspirerande person med ett unikt namn som speglar hans kreativitet. Jag tycker att vi tänker rätt likt i vårt skapande och framförande av konstverk. Jag står bakom hans värderingar i hur han inkluderar kulturella aspekter samt vågar stå rakryggad bakom sina värderingar.
Det är någon jag definitivt kommer ta tillfället i akt till att möta in person nästa gång jag reser till New York.
Jag rekommenderar er att besöka hans instagramkonto; HVRMINN.

2020 PLANERING:
Det här året har bjudit på många överraskningar redan från kalenderskiftet.
Covid-19 har förändrat mycket hos folk runt om i hela världen. Egenföretagare har haft yttersta besvär med restriktioner, permitteringar och leveranser. Men motgångar stärker mentaliteten, relationer och kunskaper
Vi har haft ett år med fokus på Dawit Isaak projektet MISTER DAWIT ISAAK.
Vi har träffat en hel del människor och upplyst om herren bakom namnet, skapat en debatt i form av kläder men även genom animerade illustrationer och dokumentärvideon om Dawit Isaaks historia. Sedan har vi jobbat med två stora projekt som vi presenterar 2021. Under årgången har vi även skapat vår nutida projekt QIJON CONVERSATIONS där vi konverserat med personer som vi har haft kontakt med i flera år, vi har följt deras resor i livet och vi tycker att det är viktigt att dessa människor får framföra sina röster i större skalor.
Let the conversations begin!
[/vc_column_text][vc_single_image image=”1186″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]VEM ÄR KARAN SHARMA:
Först och främst är jag en man of God, sedan är jag är en ung entreprenör som äger klädföretaget QIJON. Jag är född och uppvuxen i Göteborg där jag bor tillsammans med min vackra fru Sanna Sharma. Jag skulle beskriva mig som en väldigt religiös person med ett varmt hjärta som älskar att skapa konst i form av design och kläder. Om jag får säga det själv skulle jag vilja påstå att min kreativitet är min främsta styrka, den har öppnat många dörrar för mig och den har sett till att jag har kunnat livnära mig på den. 


DU HAR EN SPECIELL RELATION TILL GUD, KAN DU BERÄTTA MER OM DEN:
Jag har alltid haft en särskild plats för Gud.
När jag var ung byggde min mor ett tempel i mitt rum, då hon tidigt såg att jag hade en speciell relation till Gud.
Jag kan känna att jag är en väldigt varm och spirituell person, det har en hel del med min uppfostran av min underbara mor att göra och även den religiösa andan som alltid funnits i hemmet. Meningen med livet för mig på senare år hart varit att hitta meningen med livet. Jag känner att Gud är någon som alltid finns där för mig och för alla personer som välkomnar Gud in i deras liv. Gud kommer alltid att vara där under dina bästa stunder i livet, men tänker du på honom under dina svåraste stunder i livet kommer du alltid känna att du har en hjälpande hand på din axel, en herre som alltid är där för dig. Jag älskar tatueringar och tycker det är ett minne som alltid kommer att vara med dig och påminna dig om hur du kände under den epoken av livet. Förra året valde jag att tatuera GOD på bakhuvudet för att hedra all kunskap och kreativitet som Gud givit mig i form av en oändlig gåva som jag alltid kommer vara tacksam för.

I’ve got my own relationship with God


KAN DU GE EN INSYN PÅ QIJON:
QIJON är i grunden ett konstföretag som skapades under hösten 2013.
QIJON skapades för att lyfta fram humanitära frågor i form av konst. Vi har släppt en del projekt sedan starten av företaget och varje projekt har specificerats av ett viktigt samtalsämne och kollektionerna är noggrant genomtänkta.

QIJON jobbar med samtida färgpaletter och silhuetter med inspiration från historiska ögonblick.
Vi har alltid sagt att QIJON är ett företag som är baserat på sanna historier. 


VAD ÄR DET LÅNGSIKTIGA MÅLET MED QIJON:
Vi kommer att släppa vår tredje kollektion ”QIJON SEASON III”.
Sedan kommer vi presentera QIJONS kommande systerbolag ”QIJON GREEN LABEL” i samband med releasen av vår tredje kollektion. QIJON kommer fortsätta att skapa konstverk, lyfta viktiga samtalsämnen och föra diskussioner genom våra släpp. Det långsiktiga målet för QIJON har alltid varit att etablera företaget i Sverige, sedan bege oss bortom havets gränser för att bygga ett imperium med QIJON.

Vår första kollektion heter ”ITIHAAS”, det betyder ”att skriva historia”.
Vi har haft samma målsättning sedan 2013 då vi skrev historia med QIJON.


HAR DU NÅGRA AVSLUTANDE ORD FÖR DEN FÖRSTA UPPLAGAN AV QIJON CONVERSATIONS:
”QIJON SEASON III” 

God bless![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]