Bedran Taspinar


[vc_row][vc_column][vc_column_text]

“När du ändå drömmer,
dröm stort!”

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1296″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]NAMN:
Bedran Taspinar

YRKE:
Entreprenör.

FAVORIT CITAT:
När du ändå drömmer, dröm stort! – Bayram Taspinar, min farbror.

VAD ÄR DU SVAG FÖR:
Som man kan se på mitt varumärke så har jag en liten svaghet för Italiensk kultur, design och historia.

FÖREBILDER:
Visst finns det fantastiska människor att se upp till, alltför många på denna planeten. Dock har jag själv inte någon specifik individ som jag ser extra mycket upp till. Men det finns en hel del företag jag har extra mycket respekt för. Det är snarare team än individer som jag ser upp till. Människan är stark och begåvad ensam, samtidigt som man är på en helt annan nivå tillsammans. 

LEGO är tex ett företag som jag respekterar väldigt mycket, deras historia som de gått igenom är helt fantastiskt samtidigt som de dominerar marknaden inom leksaksbranschen. 

HONORABLE MENTION:
Min fru. Som alltid står bakom varje idé.

2020 ÅRS-PLANERING:
2020 är ett år som företagare inte placerar i finrummet för affärer. Samtidigt såg pandemin till att många stannade hemma, vilket ökade näthandeln kraftigt. Det bidrog till att vi fick se en väldigt positiv effekt från de länder som hade hårdare restriktioner. Man får försöka att inte fokusera på det negativa och rikta in sig på att hitta ljuset i tunneln.
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”64px”][vc_column_text]VEM ÄR BEDRAN TASPINAR:
Jag är en ung man, född och uppvuxen i kära Göteborg, som har jobbat med entreprenörskap i över ett decennium. Främst har jag jobbat inom säljhandeln samt byggbranschen men mitt främsta fokus är på mitt klockvarumärke, LIDESTE. Jag skulle säga att jag fascineras av att skapa eget och jag gillar att förverkliga tankar till verklighet. Sedan om jag får säga det själv skulle jag nog påstå att jag anses som en lugn, förstående och hjälpsam människa.

 

SKULLE DU KUNNA BERÄTTA MER OM LIDESTE:
LIDESTE är ett företag som jag driver tillsammans med mina kollegor Firat Deveci och Merdan Taspinar. Vi är ett företag som fokuserar på detaljer, minsta detalj på uren har diskuterats från idé till färdig produkt. Klockorna är handgjorda i Schweiz samt Italien. Vi är väldigt noggranna med våra samarbeten samt återförsäljare. Vi säljer klockorna exklusivt via våra egna säljkanaler men även via handplockade butiker i 3 olika kontinenter.

 

VAD ÄR DET LÅNGSIKTIGA MÅLET MED LIDESTE:
Jag är en person som föredrar kortsiktiga mål före långsiktiga, det är ett mantra jag använder mig av i alla mina företag.
 Har man alltför långsiktigta mål så kan det ställa till det om man inte når målen i tid, därför har vi flera kortsiktiga mål. Men en stor ambition vi har är att inkludera kunniga och stora namn inom klockbranschen som kan ta LIDESTE till större höjder.

 

VAD SKULLE DU GE FÖR TIPS TILL DEN SOM GÅR I TANKARNA OM ATT STARTA EGET:
Tålamod! Många tror att allt ska gå fort och lätt men så är det tyvärr inte. Att driva eget är det roligaste som finns men samtidigt det tuffaste man kan göra. Därför ska man alltid ha tålamod om man starkt tror på sin idé.

 

DU ÄR DEN SISTA HERREN VI INTERVJUAR I VÅR FÖRSTA UPPLAGA AV QIJON CONVERSATIONS. HAR DU NÅGRA AVSLUTANDE ORD FÖR QC SEASON I:
Jag är hedrad över möjligheten att kunna växla ord med ett företag som jag har följt sedan starten 2013. Med arbetsschemat och unga sonen hemma får man inte alltför mycket tid för fåfängan, men det balanserar jag ut med alla välstrukturerade & tidlösa QIJON plagg som finns i flertal hemma i garderoben. Jag har suttit och läst alla intervjuer från första säsongen av QC och jag måste säga att jag är imponerad av detta projekt som QIJON har skapat, allt från namnet, individerna i serien till upplägget på QIJONS sociala medier, väldigt smakfullt![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]